Producten van BoerenBeef

Biologisch vlees uit de Drentse natuur

Een (h)eerlijk stuk biologisch vlees van onze Limousinrunderen! In de natuurgebieden van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten grazen onze runderen op de kruidenrijke graslanden. Ze hebben rustig de tijd om te groeien, bewegen veel en zijn geheel grasgevoerd. Hierdoor leveren ze ons een mals en smakelijk stuk vlees. Dit biologische rundervlees is te verkrijgen onder onze eigen merknaam ‘BoerenBeef’; een (h)eerlijk stuk natuurvlees dat je absoluut eens geprobeerd moet hebben.

Familiebedrijf & familiekudde

Sinds november 2018 zorgen wij, Jaap en Elvira van Maanen, met veel liefde en aandacht voor onze runderen. Samen met onze drie kinderen, Stijn(5), Lise(3) en Anna(1), wonen en werken wij op boerderij ‘de Hooge Stoep’. Midden tussen de vele natuurgebieden die Drenthe rijk is.

Ons vee bestaat uit 180 runderen: 65 zoogkoeien (moeders), de bijbehorende kalfjes (het kroost), de pinken (ook wel ‘de jeugd’ genoemd) en onze ossen (‘mannen zonder ballen’). Onze Limousinrunderen zijn zo’n 8 maanden per jaar (afhankelijk van het weer soms nog langer) dag en nacht buiten. Sommige koppels op enige afstand van onze boerderij. De kalfjes blijven 7 tot 10 maanden bij hun moeders, tantes, halfzussen en broers in de familiekudde.

Grasgevoerd & Kringloop

Limousinrunderen kunnen op een eenvoudig rantsoen een uitstekend stukje vlees produceren, mits ze daar ruim de tijd voor hebben. Onze runderen worden volledig grasgevoerd. ’s Zomers grazen ze hun saladebuffet zelf bij elkaar in de kruidenrijke graslanden. Ook in de winter bestaat hun rantsoen grotendeels uit hooi dat gewonnen is in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Dit vullen we aan met grasluzerne en voor een enkele diergroep wat grasbrok. Alle voer en ook een groot deel van het strooisel komt van ons eigen land. Dit land wordt uitsluitend bemest met de stromest uit onze eigen stallen en natuurlijk zomers door verse koeienvlaaien. Zo proberen wij de kringloop rondom ons bedrijf zo veel mogelijk te sluiten. Ook op andere vlakken streven we ernaar zelfvoorzienend te zijn. Zo liggen er zonnepanelen op de daken van onze stallen waardoor we wat elektra betreft nagenoeg zelfvoorzienend zijn.

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw